Blogissa seurataan allekirjoittaneen elämää rouvana ja äitinä.

20. maaliskuuta 2016

23 pv vaimona - askartelun huumaa

Näin pääsiäisaskartelujen ohessa mielessä pyörii myös hääkoristelut. Rakastan kukkia ja haluaisin niitä olevan paljon juhlissamme. Mutta koska ajatuksena ei ole törsätä seuraavien vuosienkin palkkoja pitää ideoida. Siksi olenkin ajatellut tehdä itse kukkasia. Suodatinpussiruusuja on pyörinyt askartelupalstoilla, mutta ne eivät ole se mitä haluaisin.

Haluaisin tulppaaneja, kuten jo vihkikimpussani oli. Äitini epäili tulppaanikimppu ideaani. Minulla oli kuitenkin selvä visio päässäni millaisen siitä haluaisin. Kimpussa käytin neljä nippua, (valkoisia, vaaleanpunaisia ja tummemman punaisia) tavallisia ruokakaupasta ostettuja tulppaaneja (4e/nippu) Sidoin kimpun yhteen ikeasta ostamallani nauhalla (1e). Jotain sinistä edusti kimpussani roikkuva Nazar-amuletti, joka tarjuen mukaan suojaa pahalta silmältä (eli katseelta joka vahingoittaa ja voi jopa tappaa) Itse olin todella tyytväinen lopputulokseen ja siihen että osasin luoda kimpun aivan itse. 

Olin tehnyt myös juhlakahvipaikalle kranssin tulppaaneista. Alla käytin ikean ruostumaton teräsvatia (7e) ja kranssissa käytin nipun tulppaaneja (4e) Sidonnassa käytin ikeasta ostamaani lahjanauhaa (1e)


 

Mutta tosiaan tämänpäiväinen askarteluni oli yritys hyvä kymmenen. Löysin kreppipaperi-tulppaaninteko ohjeen. Itselläni ei kreppipaperia ja montaa muutakaan ohjeessa tarvittavaa tuotetta ollut, joten sovelsin. Ensimmäisistä kukkasista tuli hiukan kömpelöitä. Mutta kai harjoitus tekee mestarin, jos tuollaisia alkaa nyt kunnolla tekemään. Suodatinpussit kun vielä värjää niin kyllä siitä varmasti hyvä tulee. Kuinka muut oletteko askarrelleet juhliinne kukkakoristeita?





kuva täältä
Se millaisia koristuksia haluaisin ei ole ihan vielä muotoutunut. Minulla ei ole vielä sopivia lasimaljoja, mutta ajatuksen tasolla olisi ihanaa täyttää korkeat lasimalja tulppaaneilla. Muutamia ideakuvia olen pinterestistä löytänytkin. Kuten kuvista huomaa, en halua mitään riemunkirjavia tulppaaniasetelmia, vaan hillittyjä värejä.

kuva täältä
kuva täältä
Toinen mihin tulppaaneja haluaisin käyttää on portaikon kaiteiden koristelu.
Tylsään tilaan saisi nopeasti raikkautta ja ilmettä kukkakoristeilla. Tosin kauhea työ siinä olisi jos kaiteisiin aikoisi kukkakranssia kiinnittää. Siinä kun ei vedensaantia ole, niin se pitäisi toteuttaa juuri ennen juhlaa, ja silloinhan on monenmonta muutakin rästiasiaa tehtävänä. Vai voiko hyvällä suunnittelulla välttää lopun paniikin, uskoisin että minä en ainakaan sitä tule vättämään, vaikka kuinka hyvin suunnittelisin kaiken.

Maailmalla suurin trendi tällähetkellä on katosta roikkuvat kukkakoristeet. Nämä ovat todella näyttäviä. Mutta ehkä liian ylitsepursuavia hilttyyn suomalaiseen luonteeseemme. Vai onko jollain ollut prinsessahäät jossa kattokin on koristeltu kukkasin? Kuitenkin takaraivossa kutkuttaa ajatus jostain hillitystä vau efectistä. Siksi varmaan päätinkin näpertää paperikukkasia, ne kun olisi helppo kiinnittää vaikka mihin, ja ne eivät painaisi tai likaisi rakenteita. Mutta aika monta kukkasta saan näperrellä jos allaolevan kranssinkin toteuttaisi. No onhan tässä vielä vajaa vuosi aikaa!
kuva täältä


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, julkaistaan kun olen tarkistanut.