Blogissa seurataan allekirjoittaneen elämää rouvana ja äitinä.

5. huhtikuuta 2017

404 pv Vaimona - Vauva tulee - olenko valmis?

Päivät alkavat käymään pikkuhiljaa vähiin ja itselle piti tunnustaa, että nyt on pakko alkaa siivoamaan! Joka päivä on yritetty ahertaa siisteyden ja vauva-juttujen eteen. Valmiiksi on saatu wc-vauvanurkkaus. Meillä siis lapsukainen aluksi tulossa samaan makuuhuoneeseen nukkumaan pinnasänkyyn. Hyvän unirytmin (ja luoton itseeni) saavutettua siirtyisi sitten toiseen huoneeseen, jota en kyllä vielä ole ehtinyt remppailla vauvaa varten.

Makuuhuoneemme yhteydessä oleva wc muutti ilmettään aivan totaalisesti. Omat putelini ja purnukkani (plus miljoonat hiusklipsut) saivat siirtyä vauvajuttujen tieltä.

Vaipanvaihto alustana meillä on vanerinen leipurinalusta. Ompelin itse pehmusteen, vanhasta petauspatjastastamme. Vaaleansiniset säilytykorit ostin vartavasten ikeasta ja jo aiemmin ostetut valkoiset metallirasiat samasta paikasta löysivät paikkansa säilytysjärjestelmästä.

kaikki vielä paketeissaan.
 
Nyt tuntuu, että tuota tavaraa on ihan hirveästi! Mutta kai kaikki paikkansa löytävät, kun vihdoin pääsee viettämään arkea vauvan kanssa. Ja tosiaan pieni sananen noista tarvikkeista. Olen ostanut itse yhden paketin rintaliivinsuojia, tutin (kuva alla) ja nännikumit. Niin ja tietysti kestovaippoja ostin käytettynä muutaman isomman satsin.
Kaikki muu on kerääntynyt ilmaisista tuotteista kuten Lastentarvikeliikkestä saatavasta BabyBoxi.sta, K-ketjusta saatavasta Libero-laukusta. Tietysti Kelan äitiyspakkauksen mukana tuli paljon kaikkia tarvikkeita ja BabyShowereillani yllätyslahjan muodossa tuli myös paljon kaikkea tarpellista. Voin tunnustaa, että oikeastaan en edes tiedä puuttuuko minulta vielä jotain tarpeellista tai onko jotain tarpeetonta ihan liikaa. Mutta sen annan selvitä ensimmäisten viikkojen aikana, kun olemme kotiutuneet takaisin sairaalasta.
Meillähän pinnasänky tuli ostettua käytettynä jo syksyllä, ja ensin sitä säilytettiin lämpimässä autotallissamme. Jouluna sänky kannettiin yhteistuumin yläkertaan (nauroin että meillä on nyt jouluseimi ihan omasta takaa) ja siinä sohvan takana olohuoneessa se vieläkin nököttää. Sänky on täyspuuta, joten vaikka kuinka sen maagisesti haluaisin paikalleen yksin siirtää, ei se minulta enää onnistu. Toivon, että se on siirtynyt viimeistään oikealle paikalleen siinä vaiheessa, kun sairaalasta olisin valmis vauvan kanssa kotiin palaamaan.

Koska pinnasänky on isompi kuin tavalliset pinnikset, tein itse vanhasta verhokapasta suojuksen reunaan, lisäki suojus peittää kätevästi itse tehtyä korokepohjalevyä ja sängyn rungon rumana näkynyttä väliä. 
Makuuhuoneessamme paikka sängylle on jo valmiina ja jo koristeltunakin. BabyShowereista saatu It´s a BOY - viiri pääsi ryijyyn kiinni ja reunoille ripustin verhot. Kehujen innoittamana ostin lidlistä ison vartalotyynyn, jota voisin käyttää imetyksessä apuna. Ja olipa tyynyliinakin jo valmiiksi sävysävyyn!
Paikka valmiina - missä sänky?
Miltä teillä muilla näyttää, onko valmistelut vielä ihan puolitiessään? Ja vinkkaa jos tuntuu, että minulta voisi puuttua jokin must have-vauvatavara!

2 kommenttia:

  1. Minä hommasin raskausaikana vaikka mitä tarvikkeita, mutta yllättävän vähällä tuli toimeen sitten kun vauva syntyi! Kyllä kelpaa vauvelin tulla kun olet noin ihanasti kaiken saanut valmiiksi :) Paljon tsemppiä loppuodotukseen! <3

    https://anniinajalkanen.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sepä se kun perustarvikkeet löytyvät niin varmasti selvitään. Välillä kun vauva-tarvike liikkeeseen astuu sisään niin miettii - tätä kaikkeako muka tarvitaan?

      Poista

Jätä kommentti, julkaistaan kun olen tarkistanut.